Dagpengene var en klog beslutning

For et halvt år siden blev firmaet, hvor jeg arbejdede tvunget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod derfor som frygtet uden stabil løn.

Det hele synede ret håbløst. Jeg har aldrig nogensinde været uden løn. Heldigvis har jeg altid betalt til a-kasse. Det var min overlevelse, da jeg til min overraskelse blev jobsøgende.

Jeg har engang imellem spekuleret på, at det ikke gav mening at være medlem af a kasse. Jeg har jo ikke været
arbejdsløs før, men glædeligvis var jeg voksen nok til at forblive medlem.

Da jeg til min store overraskelse var uden arbejde var det uden diskussion meget værdifuldt.

Arbejdsløshedskassen var behjælpelige med at danne overblik over det økonomiske og det juridiske, ligesom de assisterede at kigge efter eventuelle jobmuligheder, skrivesvar på opslag og cirriculum vitae. Det var overraskende nogenlunde til at gå til.

Det er svært at finde arbejde i min profession. Derfor var jeg indstillet på, at jeg skulle være ledig i en længere periode. Pengemæssigt ville det blive stramt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på dagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse. På den måde var jeg sikret økonomisk. Dagpenge er ikke det samme en solid løn, men jeg skal ikke af med min lejlighed, og jeg får mad på bordet. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg meget glad over.

Der er jo en del a kasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg valgte er med kompetencer inden for mit fagområde. Akassen skal derudover være til at stole på. Gudskelov følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg blev indkaldt til nogle faste tider hos min arbejdsløsheds-kasse, og der var ligeledes lejlighed til at melde sig til til lærerige hold, som gjorde mig en del mere oplyst om for eksempel dagpengeregler.

For nogle måneder siden fik jeg et brev fra Magistrenes a-kasse – som kunne oplyse, at arbejdsløsheds-kassen havde et muligt ansættelse til mig. Jeg var lykkelig.

Kort tid efter var jeg til jobsamtale i virksomheden. Jobsamtalen gik forrygende, og kort tid efter oplyste de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at være arbejdsledig lidt under et år, og det er herligt, at jeg nu kan møde på arbejde hver dag. Jeg er henrykt for mine nye arbejdsopgaver.
Det er hårdt at være arbejdsløs, og det er væsentligt betydningsfuldt at få den mest kompetente vejledning.

Jeg følte mig godt hjulpet på mig af min virksomhedskonsulent.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som medlem af en arbejdsløshedskasse blev helt sikkert min sikkerhed pengemæssigt. Derfor var jeg sikret økonomisk, og jeg var ikke på noget tidspunkt nødt til at sælge de objekter, der er vigtige for mig.