Lån penge uden sikkerhed

Det kan lyde umuligt at låne penge uden sikkerhed på 2 minutter – men det er muligt, og forklaringen er simpel: Alle de tidskrævende processer er skåret væk i et lån. Det hele foregår online, og du betaler tilbage hver måned som med alle andre lån. Bliv klogere på, hvordan det er muligt at låne penge online på kun et par minutter…

Er det muligt at låne penge uden sikkerhed på 2 minutter?

Ja, det er det. Når du har undersøgt hvilke lånemuligheder du har, tager det kun få minutter at ansøge og få svar. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er faktisk bare fordi, at det hele foregår elektronisk…

Sådan foregår det

Til stor forskel fra lån i banker og kreditinstitutter er der nogle ting tidskrævende processer, der kan udelades, når det handler om online lån:

  • Du skal ikke møde fysisk op til samtale
  • Låneudbyderen indhenter informationer
  • Der er ingen papirer, der skal udfyldes
  • Kreditvurderingen foregår elektronisk
  • Din identitet verificeres med dit NemID
  • Der er ikke behov for redegørelser fra dig
  • Online lån kræver ikke økonomisk sikkerhed

Kviklån involverer ingen fysisk kontakt med låneudbyderen – alt foregår online. Du slipper for at finde og videregive dokumenter omkring din økonomi til låneudbyderen, det indhenter denne selv. Ansøgningsprocessen er elektronisk, og du underskriver med dit NemID, så du skal ikke udfylde en bunke af dokumenter. Dit kreditværdighed tjekkes automatisk af låneudbyderen, så du kan få svar med det samme på dit lån.

Fordi du underskriver med dit NemID, verificeres din identitet automatisk overfor låneudbyderen, der samtidig får alle de praktiske informationer om dig. Du bliver aldrig bedt om at forklare, hvad du vil bruge lånet til, når du optager et lån uden sikkerhed, og du skal heller ikke stille økonomisk sikkerhed for lånet.

Hvordan kvalificerer du dig?

Du behøver ikke gøre noget for at blive kvalificeret til at låne online – hvis du er fyldt 18 år, har dansk statsborgerskab og ikke er registeret i RKI, kan de fleste blive godkendt til lån. Selv hvis du ikke har dansk statsborgerskab, er der låneudbydere, der tilbyder lån. Skulle du have en historik som dårlig betaler og er RKI-registeret, findes der også låneudbydere, der er villige til at kreditvurdere dig alligevel.

Jo større beløb, du ønsker at låne, jo større krav er der til dig. Nogle låneudbydere kræver, at du har fast arbejde for at kunne låne penge. Da du ved et hurtigt lån ikke skal stille økonomisk sikkerhed, er det ofte låneudbyderens eneste måde at sikre de månedlige afdrag på.

Har du brug for et lån?

Det koster at låne – også kviklån. Måden du betaler for lån på, er via renter og gebyrer. De indgår sammen med det månedlige afdrag og angives på årsbasis i procent som ÅOP (årlige omkostninger i procent) ÅOP er en god måde at sammenligne to ens lån på hos to forskellige udbydere, og mange online sider sammenligner for dig, så du nemmere kan vælge den rette udbyder for dig.

Men har du overhovedet brug for et lån? Et lån bør være en økonomisk håndsrækning i en svær periode, eller hvis du gerne vil købe noget, du ikke har råd til endnu. Et lån bør ikke være en måde at overleve på hver måned, ligesom et lån til at afbetale et andet lån også sjældent er en god løsning på lang sigt. Tag kun et lån, hvis du ved, at du har mulighed for at betale tilbage.